Wojtek Mosiołek - ostatnie pożegnanie

Data publikacji: 16/10/2018

Każda wiadomość o śmierci jest poruszająca, ta jest poruszająca szczególnie. W dniu wczorajszym, 15 października 2018 roku odszedł od nas Wojciech Mosiołek, przewodniczący organizacji NSZZ "Solidarność" Enea Wytwarzanie. Miał 51 lat.

Śmierć Wojtka poprzedzona została paroma miesiącami ciężkich zmagań z podstępną chorobą. A jednak, poza żalem i smutkiem, nie da się uniknąć uczucia zaskoczenia. Pojawia się ono zawsze, gdy odchodzi ktoś tak aktywny i to w wieku, który dawał perspektywę jeszcze wielu, zarówno naszych wspólnych, jak i Wojtka indywidualnych działań na rzecz pracowników GK Enea, jak i dla społeczności lokalnej Kozienic oraz całej organizacji związkowej NSZZ "Solidarność".

wojtek.jpg

Jak widać Stwórca miał inne plany, a znając Wojtka to jest już zaangażowany w jakieś szeroko zakrojone działania, ale już po drugiej stronie życia.

Tymczasem zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w jego ostatnim pożegnaniu, do udziału w uroczystościach pogrzebowych. Odbędą się one dnia 8 października 2018 roku (czwartek), o godz. 13.00 w Parafii pw. Świętej Rodziny w Kozienicach.

Niech spoczywa w pokoju.