Kolejna ważna dla pracowników GK ENEA spółka zagrożona

Data publikacji: 20/02/2015

Czy tak ma wyglądać coraz więcej spółek GK ENEA ?

Zakłady Elwro

Zakłady Elwro "wygaszone" przez Siemensa tuż po ich zakupie.
W ten sposób Siemens zlikwidował sobie polską konkurencję.

Podczas gdy jesteśmy mamieni pozoracją dialogu społecznego zagrożone jest istnienie kolejnej ważnej dna pracowników GK ENEA spółki. Poprzez politykę wprowadzaną przez ENEA S.A. na podstawie wątpliwej jakości opinii prawnych tworzonych w wątpliwych intencjach należący do GK ENEA Szpital Uzdrowiskowy ENERGETYK kierowany jest ku upadkowi.

Pobyty sanatoryjne w Szpitalu Uzdrowiskowym "Energetyk" są regulowane poprzez zapisy naszego ZUZP. Dzięki ich praktykowaniu w GK ENEA odnotowano spadek liczby absencji chorobowych. Pracownicy mają możliwość regeneracji sił, co pozwala im wykonywać swoje obowiązki efektywniej. Jest to także element lojalizacji pracownika z GK ENEA.

Jednak zarząd ENEA S.A. przy pomocy prawników gotowych za pieniądze stworzyć każdą niekorzystną dla pracowników opinię prawną wydaje się zmierzać do, modnego podczas rządów koalicji PO-PSL, "wygaszenia" tej spółki drogą doprowadzenia jej do bankructwa.  Być może jest już nawet kupiec chętny przejąć za bezcen cenny majątek sanatorium-nikogo z nas nie zdziwiłby taki rozwój sytuacji.

Dlatego skierowaliśmy do Zarządu największej spółki GK ENEA pismo wzywające do poszanowania prawa pracy poprzez rozpoczęcie realizacji zapisów ZUZP poprzez podpisanie stosownych umów z SU "Energetyk".