Żądamy weryfikowalnych faktów! Flagujemy GK Enea!

Data publikacji: 23/11/2016

Nie po raz pierwszy i pewnie nie po raz ostatni NSZZ "Solidarność" walczy o prawdę przeciwko zorganizowanemu kłamstwu i manipulacji. Żądamy udokumentowanych faktów, dość tchórzliwych korytarzowych pomówień wobec Jakuba Kamyka!!!

protest_gorecka.jpg Po wielu dniach bezskutecznych prób wyjaśnienia obecnej sytuacji wokół Jakuba Kamyka prowadzonych drogą czysto dyplomatyczną dziś nasz protest przeszedł w fazę oflagowania oraz akcji informacyjnej wśród załóg spółek GK Enea. Dajemy jasno do zrozumienia, że nie godzimy się ze skandalicznym postępowaniem Zarządu Enea S.A. wobec pracowników Enea Operator.

Dziś ofiarą jest przedstawiciel załogi naszej spółki dystrybucyjnej.

Jutro może paść na przedstawiciela załogi w dowolnej innej spółce GK Enea.

Pojutrze ofiarą może paść każdy z pracowników GK Enea.

Jeśli pozwolimy na zbudowanie w GK Enea świata bez zasad, gdzie za prawdę przebiera się korytarzowa plotka i świadomie rozprzestrzeniane oszczerstwa, to przegramy od razu na wstępie. W takim świecie liczy się tylko prawo pięści, w tym przypadku pięści Zarządu Enea S.A.

W tym miejscu musimy przeprosić. Analizując dziś sytuację widzimy, że budowa imperium władzy absolutnej była przez obecny Zarząd Enea S.A. pieczołowicie kontynuowana od prawie samego początku jego nastania. Zmyliła nas zmiana władzy, odejście ludzi jawnie wrogo nastawionych do praw pracowniczych. Chcieliśmy wierzyć, że ten zły dla pracowników czas odszedł. Niestety, tak się nie stało.

Wszystkie negatywne procesy rozpoczęte w ciągu ostatnich 8-miu lat są obecnie kontynuowane. Tymi samym ludźmi i tylko w nieco inny sposób.

Rzucono pracownikom spółek trochę grosza i to miało nas uśpić.

Poniżej kilka zdjęć z budynku Zarządu Enea S.A. przy ul. Góreckiej 1 w Poznaniu. Zamieszczamy je, ponieważ plakaty tutaj rozlepiane dziwnym trafem bardzo szybko znikają. I nie zrywa ich bynajmniej administracja budynku wynajmowanego z bliżej nieokreślonych przyczyn przez Enea S.A. (wciąż posiadamy nieużytkowany obecnie przez Enea budynek przy ul. Nowowiejskiego w Poznaniu).

A tutaj rodzynek, najszybciej znikający plakat na 4-tym piętrze budynku wynajmowanego przez Enea S.A. Kto zgadnie dlaczego?

20161123_143851.jpg

Żądamy prawdy.