Nowe regulaminy RPS i RJO Enea S.A. - nasza opinia

Data publikacji: 28/06/2017

Jakiś czas temu otrzymaliśmy projekty nowych regulaminów: Regulaminu Przedsiębiorstwa Spółki Enea S.A. oraz Regulaminu Jednostek Organizacyjnych Enea S.A. Dokumenty zostały nam przesłane w formacie PDF bez zaznaczonych zmian w stosunku do stanu obecnego. Mimo monitów nie otrzymaliśmy zestawienia zmian. Być może wiemy dlaczego.

Czekaliśmy na to kluczowe zestawienie do ostatniego dnia terminu wyznaczonego nam przez Zarząd Enea S.A. na przedstawienie naszych uwag do projektów nowych regulaminów. Nie doczekaliśmy się. Nie oznacza to jednak, że się poddaliśmy. Po analizie porównawczej dokumentów, których objętość to ponad 60 stron A4 w nowej, a ponad 50 stron A4 w obecnej wersji (oznacza to konieczność uważnego przejrzenia ponad 110 stron) przedstawiliśmy swoje wnioski, które zamieszczamy poniżej. Po tej mozolnej porównawczej lekturze wybiegi utrudniające nam analizę zmian stają się nieco bardziej zrozumiałe.