Dziś nasze święto: Dzień Energetyka!

Data publikacji: 14/08/2020

Jak co Roku 14 sierpnia obchodzimy Nasze Święto: Dzień Energetyka. Dzień tych, którzy swą ofiarną pracą, czy to w Terenie zapewniając ciągłość dostawy tak bardzo niezbędnej dziś wszystkim do życia energii, czy to zza biurka, dbając o bezpieczną organizację pracy, czy poprzez świadczenie  profesjonalnej obsługi odbiorców dbając o zadowolenie naszych klientów, powodują, że energia elektryczna dociera wszędzie tam, gdzie jest potrzebna.

WSZYSTKIM WAM, a w szczególności członkom Krajowej Sekcji Energetyki NSZZ "Solidarność", którzy oprócz wykonywania obowiązków zawodowych i rodzinnych, poświęcają jeszcze swój czas dla innych, dbając o interesy pracownicze oraz broniąc naszych nabytych praw, niech będzie mi wolno w imieniu Prezydium KSE oraz własnym, życzyć: tak bardzo ważnego zdrowia, sukcesu i zadowolenia z wykonywanej pracy oraz szczęścia w życiu osobistym. Spełniajcie marzenia dające motywację do dalszego działania. Niechaj Patron ludzi pracy bł. Jerzy Popiełuszko i nasz Patron, św. ojciec Maksymilian Kolbe, mają Energetyków pod swoją opieką.

Krajowej Sekcji Energetyki NSZZ "Solidarność"

Marek Boiński