Obchody 35-lecia Solidarności w ENEA Bydgoszcz

Data publikacji: 8/06/2015

W sobotę 6-go czerwca 2015 nasza Komisja Podzakładowa ENEA Bydgoszcz uroczyście obchodziła 35-lecie powstania NSZZ "Solidarność".

Miejscem naszych uroczystości, na które zostali zaproszeni wszyscy członkowie naszej Komisji Podzakładowej wraz z rodzinami, był Gród Piasta w Chomiąży Szlacheckiej. Wśród pięknej przyrody Pałuk Południowych mieliśmy okazję skosztować pysznego polskiego jadła i skorzystać z wielu atrakcji. Poza typowymi dla grodu piastowskiego jak walki wojów, bicie monet, zwierzęta gospodarskie do naszej dyspozycji były także te bardziej współczesne jak jazda na byku (mechanicznym), kajaki, rowery wodne, grota solna. Swoją obecnością zaszczycili nas także goście z innych organizacji podzakładowych NSZZ "Solidarność" ENEA oraz przedstawiciele innych związków zawodowych działających na terenie bydgoskiego obszaru ENEA. Gościem honorowym był także poprzedni przewodniczący naszej organizacji podzakładowej Józef Szreiber.

Dziękujemy głównemu organizatorowi, naszemu przewodniczącemu Grzegorzowi Skibie za tak udane spotkanie upamiętniające rocznicę powstania naszego związku zawodowego!