Msza św. w intencji Energetyków

Data publikacji: 18/08/2020

W dniu 11 sierpnia br., w Kościele pw. Matki Boskiej Częstochowskiej w Zielonej Górze odprawiona została coroczna, uroczysta msza święta w intencji Energetyków.  W nabożeństwie uczestniczyli pracownicy i emeryci  z rodzinami, z pocztem sztandarowym na czele, dumnie reprezentującym naszą Organizację. Wspólnie modlono się za obecnych i byłych pracowników energetyki, w tym za osoby zmarłe.

Mszę św. celebrował Ksiądz Kanonik Zdzisław Przybysz - opiekun duchowy społeczności związkowej i pracowniczej GK Enea, który podkreślił rangę pracy Energetyków. Wzywał do refleksji, zawsze owocującej pomocą potrzebującym, jako motywacją do pracy zawodowej. Przewodniczący Komisji Podzakładowej NSZZ "Solidarność" Enea Zielona Góra Robert Jusis dziękował za codzienną służbę, życząc bezpiecznej pracy na każdym etapie dostarczania energii, wszędzie tam, gdzie jest potrzebna.

Po mszy św. zebrani spotkali się na poczęstunku w plebanii, by wspólnie uczcić zbliżający się Dzień Energetyka w obecności naszego Kapelana.