Aktualna lista rabatów dla członków "Solidarności" w Klubie PZU Pomoc

Data publikacji: 24/05/2020

Klub PZU Pomoc zaktualizował oferty zniżkowe dla swoich członków. Pod adresem https://klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc  zamieszczone są promocje dla członków NSZZ "Solidarność". Warunkiem przystąpienia do Klubu PZU Pomoc dla NSZZ "Solidarność" jest wypełnienie formularza dostępnego na stronie: https://klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc Z ofert rabatowych może skorzystać każdy członek Związku posiadający ważną Elektroniczną Legitymację Członkowską.

Zniżki na ubezpieczenia PZU SA.
Po dokonaniu aktywacji w Klubie, Członek otrzymuje kartę uprawniającą do 10% zniżki przy zakupie niżej wskazanych ubezpieczeń.

Jak uzyskać zniżkę?
Wystarczy wypełnić formularz przystąpienia do Klubu PZU dla NSZZ "Solidarność", a następnie udać się do agenta PZU SA i przed zawarciem umowy ubezpieczenia podać numer PESEL lub numer otrzymanej karty. Agent sprawdzi uprawnienia do zniżki. Po pozytywnej weryfikacji udzieli zniżki.

O czym należy pamiętać?
Zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia.
Właściciel karty musi występować w umowie jako ubezpieczony.
Zniżka musi być zgodna z regulacjami dotyczącymi składki minimalnej.
Z tytułu posiadania Karty PZU Pomoc przysługuje tylko jedna zniżka w ramach jednej umowy ubezpieczenia.

Na jakie ubezpieczenia przysługuje zniżka?
PZU Auto: AC, OC, NNW Max
PZU Dom
PZU NNW - ogólne, umowy indywidualne i rodzinne
PZU Gospodarstwo Rolne: Obowiązkowe ubezpieczenie budynków, OC Rolnika, Mienie ruchome, NNW Rolnika
PZU Wojażer

Zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia, za wyjątkiem ubezpieczenia PZU Wojażer, które może być zawarte na okresy krótsze.

Kiedy zniżka nie obowiązuje?
W umowach generalnych zawartych między PZU SA a leasingodawcą.
W generalnych umowach flotowych.
W przypadku pojazdów:
pojazdów wykorzystywanych jako taksówki osobowe lub do zarobkowego przewozu osób;
pojazdów wynajmowanych zarobkowo w ramach działalności gospodarczej w zakresie wynajmu   pojazdów;
pojazdów udostępnianych jako pojazdy zastępcze na zasadach innych niż wynajem pojazdu;
pojazdów wykorzystywanych do przewozu przesyłek kurierskich;
pojazdów wykorzystywanych do jazd interwencyjnych lub patrolowych w ramach działalności gospodarczej polegającej na ochronie osób lub mienia;
pojazdów wykorzystywanych do nauki jazdy;
pojazdów wykorzystywanych do jazd wyścigowych lub konkursowych albo do treningów do tych jazd.

Zniżka nie łączy się z innymi zniżkami promocyjnymi, za wyjątkiem: centralnej zniżki promocyjnej „Karta Dużej Rodziny” oraz centralnej zniżki promocyjnej „PROMOKODY”.

wnież  PEKAO SA przygotowało ciekawą ofertę dotyczącą swoich usług, zarówno dla poszczególnych członków, jak i organizacji związkowych. Warunkiem skorzystania z niej, jest przedstawienie legitymacji NSZZ 'Solidarność" w placówce Banku Pekao SA. Zakłada ona chociażby darmowe: prowadzenie rachunku płatniczego, obsługę karty debetowej, czy wypłaty z obcych bankomatów przez 24 miesiące od daty zawarcia umowy o kartę. Poza przedstawioną ofertą członkowie NSZZ "Solidarność" otrzymają dostęp do obsługi prawnej, możliwości sprawdzenia pojazdu przez specjalistów przed zakupem, pomocy przy sprzedaży auta, rabatów na bilety do kin Helios oraz rabatów na sprzęt AGD marki Philips.

DODATKOWE BENEFITY dostępne są pod adresem https://klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc

Posiadacze elektronicznej legitymacji mogą także skorzystać z rabatów na stacjach LOTOS  - mogą otrzymać zniżki na paliwa, myjnie, oleje i płyny do spryskiwaczy oraz produkty z menu Cafe Punkt. W tym celu członkowie Związku otrzymują kartę rabatową LOTOS BIZNES.

Poziomy upustów na stacji Lotos w ramach zawartej umowy

Do każdego zakupu paliwa lub usługi są naliczane punkty na kartę Navigator. Punkty te można wymienić na szereg produktów przemysłowych znajdujących się w katalogu  https://lotosnavigator.pl/nagrody