Będą paczki dla dzieci!

Data publikacji: 16/05/2017

Tegoroczny Preliminarz Wspólnej Działalności Socjalnej, który został w dość burzliwych i nie do końca klarownych okolicznościach całkowicie przebudowany nie przewidywał środków na paczki dla dzieci z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Dziś zostało to naprawione, podczas spotkania z administratorem WDS podpisane zostało porozumienie wprowadzające tzw. świadczenie grudniowe. Nazwa brzmi laicko, ale tym razem ma to związek głównie z tym, że już jakiś czas temu zamiast paczek, których zawartość budziła różne spory, dzieciom przyznawane było świadczenie pieniężne. Tym samym nasze dzieci mogły wraz z rodzicami przeznaczyć otrzymane pieniądze na to, co najbardziej lubią lub najbardziej jest im potrzebne.

Ponieważ środki na ten cel nie zostały przewidziane w Preliminarzu należało je "wygospodarować" poprzez zmianę przeznaczenia części funduszy. W obszarze poznańskim dokonano przesunięcia z funduszu pożyczkowego, w pozostałych obszarach z funduszu zapomogowego. Tym samym wieloletnia tradycja obdarowywania naszych dzieci z okazji Świąt Bożego Narodzenia zostanie podtrzymana także i w tym roku.